Verona Grey | Verona grijs

Artikel 8 van 14
€ 8,95 (inclusief btw)
Voorraad 3 stuks

Verona Grey | Verona grijs

OTTOSSON lijnolieverf is een Zweedse lijnolieverf gemaakt van koudgeperste Zweedse lijnolie en natuurlijk pigmenten.

Ottosson lijnolieverf is oplosmiddelvrij (VOC: 0,0 g/l)

Verkrijgbaar in proefpotjes van 100ml en daarnaast in potten van 0,5 en 1 liter

_______________________________________________________________________

Dekking: ca. 12-20m2 per liter (afhankelijk van ondergrond en verwerking)

Gebruik: breng in dunne lagen aan met kwasten van varkenshaar van goede kwaliteit.(onbehandeld hout 3 lagen, eerder geschilderd hout 2 lagen)

Beste verwerkingstemperatuur: tussen de 15 en 25 graden C

Droogtijd: ca 2-3 dagen per laag (afhankelijk van de gebruikte methode (zie gebruiksaanwijzing))

Verdunnen:  lijnolie of gomterpentijn (afhankelijk van de gekozen werkwijze, zie hiervoor de gebruiksaanwijzing)

Schoonmaken kwasten: met water en zeep (bijvoorbeeld lijnoliezeep)

_________________________________________________________________________

OTTOSSON`S mengsysteem werkt op basis van basiskleuren, het grootste gedeelte van het kleurvoorbeeld. De mengtint linksonder is de basiskleur gemengd met 50% White Titanium-Zinc, de mengtint rechtonder is de basiskleur gemengd met 75% White Titanium-Zinc. Je kunt deze mengkleuren zelf mengen d.m.v. de basiskleur+White Titanium-Zinc

_______________________________________________________

OTTOSSON blauw tinten;

White Titanium-Zinc wordt binnen het Ottosson systeem gebruikt als standaard mengkleur voor het verkrijgen van lichtere kleurgradaties van de standaard kleuren.

Blauwe lijnolieverven hebben buiten iets meer onderhoud nodig dan andere kleuren. Het meest stabiele pigment is kobaltblauw. Het pigment is duur en daardoor is de verf  duurder per liter. Maar laat je niet afschrikken door de prijs per liter, denk eens na over het volgende;  Kobalt blauwe kleur wordt zelden gebruikt voor gevels, maar meestal voor ramen, deuren, enz. Stel, je hebt 10 raamkozijnen die moeten worden geschilderd, je hebt dan maximaal 1 liter verf nodig voor alle drie de lagen. Als een liter verf €132,95 kost en je deelt dat door 10, dan kost je dat zo`n 13 euro per kozijn, kun jij iets opnoemen aan je raam wat in verhouding zo weinig kost?

                           Milde vergrijsde blauwtoon gebruikt in een keuken | kleurrijke gevel in een pure kobalt blauw

Ultramarijnblauw is gevoelig voor zuren die aanwezig kunnen zijn in de lucht. Dat kan problematisch zijn wanneer het pigment gedeeltelijk mat wordt en vervaagd. Ottosson gebruikt een ingekapseld ultramarijn blauw pigment dat isoleert tegen zuren. In Ottosson`s blauwe kleuren zitten behalve het blauwe pigment ook zwart, omber, oker en witte pigmenten.Gemengd met zwarte en witte pigementen ontstaan mooie milde blauw tinten, ook wel "armen-blauw" genoemd.

Ottosson maakt gebruik van zinkoxide in al haar kleuren, zelfs in donkere kleuren. Zinkoxide geeft de verf hardheid en glans en biedt een goede bescherming tegen schimmels en algvorming.

© 2011 - 2024 Rosa's Hus | Pure Paint | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel