Falu Rödfärg Träfasad | Groen

Vorige Artikel 3 van 12 Volgende
€ 34,95 (inclusief btw)

Falu Rödfärg Träfasad

Falu Rödfärg Träfasad is een moderne houtgevelverf die zorgt voor een mooie matte afwerking in kleuren die het Zweedse platteland zo perfect karakteriseren. De verf is gemaakt voor alle soorten houten buitenmuren; dus ideaal voor houten huizen en houten gevelbekledingen, maar ook perfect voor tuinhuisjes, blokhutten, schuurtjes, schuttingen en hekjes.

Falu Rödfärg Träfasad is bijzonder gemakkelijk om mee te werken. Geschikt voor alle houten ondergronden, geschaafd of gladgeschuurd hout en behandeld hout. De verf hecht ook prima op de meeste soorten eerder geverfde oppervlakken.   Voor de Nederlandse situatie betekent dat dit de meest geschikte verf van Falu Rödfärg is voor  tuinhuisjes, schuren en schuurtjes, blokhutten en schuttingen.

Falu Rödfärg Träfasad is een watergedragen verf die lijnolie en natuurlijke pigmenten bevat. Door deze natuurlijke ingrediënten wordt het hout niet afgesloten zoals bij synthetische verven. Het hout kan blijven ademen waardoor vocht niet wordt opgesloten onder de verflaag en het hout veel beter bewaard blijft.

1 liter: €34,95 voor 6-7m2 

5 liter: €125,-  voor 30-35m2

 

GEBRUIKSAANWIJZING

Nieuw onbehandeld of fabrieksmatig gegronde ondergronden met een borstel schoonmaken van vuil en stof. Eerder geschilderde ondergronden goed schoonmaken en losse delen en bladders verwijderen met bijvoorbeeld een staalborstel en/of verfkrabber. Eerder geschilderde ondergronden licht opschuren.

Bij de aanwezigheid van algen en schimmelsporen is het belangrijk dat deze goed worden schoongemaakt met bijvoorbeeld een schimmmelschoonmaakmiddel (bijvoorbeeld schimmel en algenreiniger van Biokleen)
Als je ondergrond echt vuil is kun je deze het beste met water met bijvoorbeeld lijnoliezeep schoonmaken. Vervolgens goed laten drogen.

Roer de verf goed door.

Bij onbehandeld hout een eerste laag aanbrengen verdund met 10% water. Laat deze laag 48 uur drogen. Daarna een tweede laag aanbrengen met onverdunde verf.

Eerder geschilderde ondergronden hebben over het algemeen alleen 1 laag onverdunde verf nodig.  Voor extra duurzaamheid van je geschilderde oppervlak kan het op plaatsen die op het zuiden en westen liggen goed zijn om een extra laag aan te brengen.

Kwasten e.d. kun je met water en wat lijnoliezeep schoonmaken.

Technische informatie

Bevat lijnolie/ ruikt aangenaam
Waterverdunbaar
Maak gereedschap schoon met water en lijnoliezeep
Matte finish
Verbruik 6–7 m2/liter
Verwerkbaar bij +10 en +25° C 
Stofdroog bij 23° C en een luchtvochtigheid van 50%: 12 uur
Overschilderbaar: 48 uur

© 2011 - 2021 PURE PAINT | Eerlijke Verven | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel