Navigatie

  EMENTE INTERIEUR-VERVEN 

Emente verven zijn prachtige verven voor binnen. Wij kozen deze verf uit vanwege de zeer mooie uitstraling en omdat de verven natuurlijk zeer ECO-vriendelijk zijn. Zelf gebruiken we de Emente verven veel voor het restaureren van onze antieke en oude meubels (www.rosarugosa.nl) omdat juist de uitstraling van deze verf daar zo mooie bij past en wij zijn niet de enigen, ook het koninklijk paleis in Brussel werd gerestaureerd met de mooie kwalitatief zeer goede verven van Emente.

Emente interieurverven zijn er in 3 verschillende types; Matsola, Satola en Japanlac.

EMENTE MATSOLA is een helemaal matte verf met een mooie gladde structuur, de verf is geschikt voor wanden en plafonds, maar Matsola kan ook op hout worden gebruikt.

EMENTE SATOLA is een verf met een zeer lichte zijdeglans, het is een ideale verf voor het schilderen van houtwerk (kozijnen, deuren en meubels) maar het kan ook op wanden en plafonds worden gebruikt.

EMENTE JAPANLAC is een echte eco hoogglansverf voor binnen, hoewel houten ondergronden het meest voor de hand liggend zijn (kozijnen, deuren en meubels) kan ook de Japanlac op wanden en plafonds worden aangebracht.


   

 

Emente verven zijn niet gebaseerd op latex of acrylaathars, maar zijn gemaakt op basis van waterverdunbare natuurlijke oliehars. Emente verven bevatten geen solventen (oplosmiddelen) en zijn dus watergedragen en bevatten geen giftige pigmenten. En omdat de veren watergedragen zijn is de droogtijd kort en zijn de verven na 4 uur alweer overschilderbaar.

Emente verven zijn makkelijk verwerkbaar en geven een prachtig en duurzaam resultaat, want doordat de verf van hoge kwaliteit is gaat deze natuurlijk langer mee en een lange levensduur betekent natuurlijk minder productie, minder transport en minder afval.

  EMENTE & ECO

Eco is een woord dat vandaag te pas en te onpas wordt gebruikt door verffabrikanten. Met naar Emente's mening te vaak flauwe beloften. Kan je bv. acrylaatverf  zomaar eco noemen enkel en alleen omdat het een waterverdunbare verf is of omdat er minder solvent in zit dan vorig jaar?

Wat Emente betreft niet. Want afkomstig van aardolie en hoe je het ook draait of keert, oplosmiddel blijft oplosmiddel.

Emente heeft een aantal voorwaarden voorop gesteld waar Emente's  verven moeten aan voldoen en die een ideaal evenwicht vormen tussen milieuvriendelijkheid, esthetische performantie en gebruiksgemak.

– Alle Emente verven zijn watergedragen. Dus zonder solventen (oplosmiddelen).

– Emente gebruikt geen zware metalen of giftige pigmenten om onze verven aan te kleuren.

– Het hoofdbestanddeel van Emente's afwerkingsverven is olie, kalk of lijm. Allen van hernieuwbare bron.  (Emente gebruikt hiervoor geen goedkoop latex of acrylaat)

– Emente gaat absoluut voor hoge kwaliteit. Dit betekent dat Emente verven een hoog uitstrijkvermogen bezitten en een lange levensduur. Minder snel overschilderen betekent minder productie, minder transport, minder afval.

– Emente koopt alles aan in Europa. Nooit uit goedkope exotische bestemmingen.

– Emente gebruikt maximaal blikken van gerecycleerd metaal.

– Is Emente Paint® enkel van materialen van natuurlijke oorsprong gemaakt?   

Nee. Emente past op zeer beperkte schaal fijnchemie toe op haar producten om diverse eigenschappen te optimaliseren : oa. aangenamere verwerking, betere 'potlife', optimale droging. 

  • Emente kleurkaart
    Emente kleurkaart

    Gedrukte kleurkaart met alle beschikbare Emente kleuren voor binnen.

    € 2,95
© 2011 - 2018 PURE PAINT | Eerlijke Verven | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel