logo.jpgVOORBEELDEN FALU RÖDFÄRG

Falu Rödfärg is niet zomaar een verf, het is een stukje Zweedse cultuurhistorie in een potje. De geschiedenis van Rödfärg gaat terug tot de 16e eeuw en tot op de dag van vandaag is het in Zweden de meest logische en natuurlijke keus als het gaat om het schilderen van die typisch Zweeds houten gevels. Gevels van de oude traditionele huizen, maar ook de gevels van modern ontworpen houten huizen, schuren, schuttingen en hekjes.

Hout is een levend materiaal, en in tegenstelling tot synthetische verven, leeft Falu Rödfärg samen met dat natuurlijke materiaal. Falu Rödfärg laat het hout ademen waardoor de kans op houtrot sterk verkleind wordt en het beweegt mee met de natuurlijke werking van het hout in de zon, regen, sneeuw, warmte en kou.

Falu Rödfärg bevat pigmenten die gemaakt worden uit afvalerst uit de kopermijnen bij Falun in Dalarna in midden Zweden. Het pigment wat uit deze erts wordt gemaakt bevat naast koper een bijzondere combinatie van meer dan 20 natuurlijke mineralen. Het resultaat is een verf met een prachtige matte finish waarin siliciumkristallen de lichtstralen breken. Dat zorgt voor een unieke wisselwerking met de omgeving, waarbij de kleur al naar gelang het licht steeds een andere tint heeft.  Door het gebruik van deze bijzonder pigmenten is Falu Rödfärg uniek en de enige die deze naam mag dragen, al meer dan 250 jaar.

Haar natuurlijk beschermende eigenschappen zijn in combinatie met die bijzondere kleur de reden waarom de enige echte Falu Rödfärg Zweden's meest geliefde en gebruikte buitenverf is.

Naast de originel Falu Rödfärg, die alleen geschikt is voor ruw en onbewerkt hout of hout dat eerder met kookverf is geschilderd, heeft Falu Rödfärg twee poedermate verven ontwikkeld die geschikt zijn voor de meeste situaties in Nederland; voor geschaafd en eerder geschilderd hout en voor fijnbezaagd hout (b.v. hekjes, daklijsten, deuren etc.)

 

per pagina
  • De toren op de grote koperberg in Falun
    De toren op de grote koperberg in Falun

    De toren die staat op de grote koperberg in Falun, waar Falu Rödfärg vandaan komt. Natuurlijk wordt deze toren al sinds deze gebouwd is geschilderd met Falu Rödfärg en doorstaat zomer en winter in Dalarna.

per pagina
© 2011 - 2023 PURE PAINT | Eerlijke Verven | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel