VOORBEELDEN OTTOSSON LIJNOLIEVERF Binnen

Ook voor binnen is Ottosson lijnolieverf erg geschikt. Je krijgt een zeer mooi authentiek resultaat. Lijnolieverf is geschikt voor al je houtwerk; kozijnen, deuren, lambriseringen, balkenplafonds en meubels, maar ook vloeren kun je er prima mee schilderen. Wil je een extra harde afwerking van je geschilderde houten vloer omdat je vloer hoog belast wordt? Dan kun je eventueel overwegen om de vloer met een harde parketlak af te werken. (of gebruik een vloerkleed op extra zwaar belaste looppaden)

Hou er met binnenschilderwerk wel rekening mee dat witte lijnolieverf kan vergelen op plaatsen waar geen of heel weinig licht komt, kies in dat geval liever voor een licht grijze tint.

Wat handig is: voeg iets extra droogmiddel toe wanneer je binnen gaat schilderen (maximaal 1%, dat is 10ml, dus 1 flesje is voldoende voor 10 liter verf!)

De foto's op deze pagina geven een goed beeld van de mogelijkheden. Op het eerste filmpje zie je hoe een meubel met Ottosson lijnolieverf wordt geschilderd, op deze manier schilder je iets wat al eerder geschilderd is. OP het tweede filmpje laat Gunnar Ottosson zien hoe je onbehandeld hout binnen schildert met Ottosson lijnolieverf. LET OP: Een grondlaag, dus een eerste met lijnolie verdunde verflaag breng je alleen aan op onbehandeld, dus blank hout, bij hout wat al eerder geschilderd of bijvoorbeeld gebeitst is hoef je dat niet te doen.

  

per pagina
 • Trappenhuis Malmö
  Trappenhuis Malmö

  Dit trappenhuis van een monumentaal pand van rond 1900 in Malmö werd door meesterschilder Björn Dahlberg geheel in originele staat hersteld in de oorspronkelijke kleuren, speciaal door OTTOSSON gemengd voor dit doel. Deze…

 • Geschilderde houten muren, deur en kozijnen
  Geschilderde houten muren, deur en kozijnen

  Deze oude school werd compleet gerenoveerd en geschilderd met Ottosson lijnolieverf, zowel binnen als buiten

 • Keuken in oud huisje
  Keuken in oud huisje

  De keuken van dit oude huisje geschilderd met Ottosson lijnolieverf, deze verf past natuurlijk perfect bij de stijl van het oude keukentje!

 • Kast in Öja blå
  Kast in Öja blå

  Ook voor meubels werkt lijnolieverf perfect. Dit antieke kastje werd geschilderd in Öja Blå van Ottosson

 • Oude keukenkast
  Oude keukenkast

  Deze oude Zweedse inbouw keukenkast van hout werd geschilderd met Ottosson lijnolieverf in een mengkleur van 2/3 wit met 1/3 kobalt blauw

  Kobaltblauw is een van de duurste keluern, dat komt doordat het het blauwe kobalt pigment…

 • Detail kast
  Detail kast

  Deze oud Zweedse toiletkast werd in haar oude glorie hersteld met een lichtblauwe tint gemengd met Ottosson lijnolieverf. Het mengen van kleuren met Ottosson lijnolieverf is heel gemakkelijk, je mengt vaste delen van je basiskleur…

 • Ottosson lijnolieverf kleurkaart en brochure
  Ottosson lijnolieverf kleurkaart en brochure

  Infoboekje (in het engels) over Ottosson lijnolieverf met een gedrukte kleurkaart.

  Lees/ bekijk je de brochure liever online dan kan dat hier

  De folder is gratis, echter voor het verzenden vragen wij een kleine bijdrage in de…

  € 3,95
per pagina
© 2011 - 2023 PURE PAINT | Eerlijke Verven | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel