Pure Paint Eerlijke verven uit Zweden, ontstaan uit Zweedse traditie en helemaal (écht) milieuvriendelijk 

Pure Paint bestaat als webwinkel al sinds 2011 maar ook daarvoor zaten we al "in de verf". We hebben dus zelf veel ervaring met de verven in ons assortiment opgebouwd, ook door er zelf veel mee te werken.

Wij hebben bewust gekozen voor twee echt duurzame Zweedse verfmerken, merken met een lange historie die hun kwaliteit bewezen hebben, ook in deze moderne tijd; Falu Rödfärg, bekend van de Zweedse rode huisjes en Ottosson Lijnolieverf, een prachtige pure lijnolieverf.

Verven zonder synthetische toevoegingen. De lijnolie in de verven beschermt perfect en laat hout ademen. Natuurlijke pigmenten geven de verven hun prachtige uitstraling. Échte ECO verf, mét een lange historie maar ook helemaal van deze tijd. Verven onder oplosmiddelen en andere synthetische toevoegingen. 

We zijn er trots op dat we al meer dan 10 jaar deze mooie duurzame verven kunnen leveren vanuit onze eigen voorraad in Nederland.

 

ECO-VERF UIT ZWEDEN

Wie aan Scandinavië denkt, denkt aan de mooi gekleurde houten huizen. De warm gekleurde gevels die dat typisch Scandinavische landschap mede vormgeven. De verf waarmee die houten huizen worden geschilderd is vaak dezelfde verf zoals die al honderden jaren wordt gebruikt.  Misschien is het wel daardoor dat juist in Scandinavië echte Eco-verven zo populair en ver ontwikkeld zijn.

ECO VERF

Het woord ECO wordt tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt. ECO lijkt een soort tovermodule waardoor een product makkelijker verkoopt. Maar niet alles waar "groen" of "eco" op of bij vermeld staat is dat echter ook.

Voor verf geldt dat vele "gewone" wateroplosbare verven niet milieuvriendelijk zijn. Het overgrote deel van deze synthetische verven die je in de bouwmarkt en verfspeciaalzaak vindt zijn verven die gemaakt worden van aardolieproducten. De daarin gebruikte kunstharsen (zoals bijvoorbeeld alkyd en latex) zijn niet afbreekbare ingrediënten afkomstig uit de aardolieindustrie die de basis vormen voor deze verven, deze plasticen kunnen niet door de natuur worden afgebroken en blijven zo oneindig op de aarde rondzwerven. Daarnaast worden in traditionele synthetische verven, ook de wateroplosbare verven, oplosmiddellen en giftige pigmenten gebruikt. Veel zogenaamde ECO-verven zijn helemaal niet zo Eco, ze bevatten misschien net wat minder synthetische componenten, of net even wat extra lijnolie, maar zijn in de basis nog steeds synthetische verf.

Onze ECO verven bevatten geen harsen die gemaakt worden van aardolieproducten en niet afbreekbaar zijn. De ingrediënten van de verven die je bij Pure Paint vindt zijn puur natuur en helemaal afbreekbaar. Ze bevatten ook geen gevaarlijke oplosmiddelen en de pigmenten zijn hoofdzakelijk natuurlijke aardepigmenten of herwinbare pigmenten. Goed voor het milieu en goed voor jezelf dus!

WWW.PUREPAINT.NL sinds 2011

Pure Paint is gevestigd in het Noorden van Nederland en we leveren gewoon uit onze eigen voorraad in Nederland, een Nederlands bedrijf dus.

In onze webwinkel www.purepaint.nl vind je dus een compleet assortiment Scandinavische Eco-verf: Eerlijke Verf, Puur Natuur!

Naast een fijn assortiment vind je op onze website heel veel informatie over onze Zweedse Eco-verven, gebruiksaanwijzingen, foto’s & filmpjes.

Wil je liever persoonlijk advies dan kun je je vragen naar ons mailen en heb je verder nog vragen dan kun je ons natuurlijk ook altijd mailen: info@purepaint.nl  Via e-mail geven we je snel antwoord op je vragen.

 

 

CONTACT

Je kunt ons bereiken via email info@purepaint.nl

Wij beantwoorden je vraag binnen een dag op werkdagen.

© 2011 - 2024 Rosa's Hus | Pure Paint | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel