WELKE VERF WAARVOOR GEBRUIKEN?

Welke verf waarvoor gebruiken is een vraag die wij vaak krijgen. In principe is het heel gemakkelijk; welke uitstraling wil je? Wil je een zijdeglans finish of wil je een compleet matte finish? Het is daarnaast ook belangrijk wat je gaat schilderen. 

OTTOSSON LIJNOLIEVERF | ZIJDEGLANS

In principe gebruik je ottossonlogo.jpgOTTOSSON LIJNOLIEVERF wanneer je een milieuvriendelijk alternatief zoekt voor je normale schilderwerk op houten ondergronden; dus kozijnen, deuren, daklijsten etc.

Ottosson lijnolieverf heeft een lichte zijdeglans, is duurzaam, beschermt je hout lang (7-10 jaar, soms zelfs langer) en is gemakkelijk in onderhoud. Over kaal hout breng je 3 lagen aan, net zoals met reguliere verf, wanneer je over eerder geschilderde ondergronden schildert zijn twee (DUNNE) lagen verf over het algemeen voldoende, ook net zoals bij reguliere verf.
De bescherming van Ottosson lijnolieverf is het hoogst wanneer je vanaf het kale hout begint, dan kan de lijnolie in het hout trekken en deze van binnenuit beschermen. Maar heb je geen zin om alles eerst helemaal kaal te maken dan kun je de verf ook over eerder geschilderde ondergronden aanbrengen.
Ottosson lijnolieverf is ook geschikt voor al je houtwerk binnen en VOOR PH neutraal pleisterwerk en metaal. Ottosson lijnolieverf hecht zeer goed op veel ondergronden, maak van te voren even een proefje als je iets wil schilderen wat buiten een reguliere ondergrond valt.

 

FALU RÖDFÄRG | MATTE FINISH


Wil je een matte uitstraling, ga je bijvoorbeeld een schutting schilderen, een tuinhuisje of blokhut of een houten gevel, dan kun je kiezen voor FALU RÖDFÄRG. Deze verf heeft een poedermatte uitstraling en is dé verf die in Zweden wordt gebruikt voor het schilderen van houten huizen, je kent ze vast wel, die rode huizen in het Zweedse landschap.

Falu Rödfärg heeft een poedermatte uitstraling. Je brengt het in twee lagen aan wanneer je vanaf de onbewerkte houten basis begint en 1 laag is over het algemeen voldoende wanneer je over eerder geschilderd hout werkt. (op plaatsen die veel te lijden hebben van weer en wind, op het zuiden en westen bijvoorbeeld, wordt ter extra bescherming en duurzaamheid geadviseerd een extra laag aan te brengen)

FALU RÖDFÄRG Träfasad 

Deze originele Zweedse houtgevelverf is geschikt voor alle houten ondergronden, ook als ze eerder geschilderd zijn met andere verf (wel even goed schuren voor een goede hechting)

Het is een echte houtgevelverf, dus hoofdzakelijk geschikt voor houten gevels, tuinhuisjes, houtenschuren, schuttingen etc.

FALU RÖDFÄRG voor RUW, onbehandeld hout

Falu Rödfärg voor RUW, onbehandeld hout is de originele Falu Rödfärg. Deze originele variant is alleen geschikt voor ruw, onbehandeld hout, dus hout waar de splinters nog opzitten. Op gladde en eerder, met andere verf geschilderde ondergronden is deze verf MINDER GESCHIKT. Gebruik deze verf dus alleen voor echt ruw hut wat niet geschilderd is met een andere verf. Heb je jouw ruwe ondergrond al eens eerder met deze verf geschilderd dan kun je het wel weer gebruiken natuurlijk.

In Nederland wordt heel weinig met echt ruw hout gewerkt. Zo goed als alle schuttingen, tuinhuisjes en blokhutten zijn van geschaafd hout gemaakt wat vaak ook nog eens geïmpregneerd is. Daarvoor gebruik je de FALU RÖDFÄRG Träfasad 


FALU RÖDFÄRG Knut&Foder

Falu Rödfärg Knut&Foder is een mooie matte verf speciaal gemaakt om de Falu Rödfärg verflijn helemaal compleet te maken. Het is de enige verfsoort van Falu Rödfärg die de kleur wit in het assortiment heeft. Deze verf is ontwikkeld voor o.a. windveren, raamomlijstingen etc. maar ook voor alle andere houten onderdelen van je huis. Het is ook ideaal voor tuinhekjes etc.

Een combinatievoorbeeld van Zweedse verven voor je houten huis, schuur of tuinhuis
 

Wil in combinatie met je matte tuinhuis of blokhut ook matte kozijnen, daklijsten en deuren dan kun je kiezen voor FALU RÖDFÄRG Knut&Foder. Wil je een "echt" Zweeds huisje, dan schilder je dus de houten wanden met Falu Rödfärg Träfasad (in bijvoorbeeld Zweeds rood) en je schildert vervolgens je kozijnen, de hoeken, daklijsten en deuren met Falu Rödfärg Knut&Foder (in bijvoorbeeld wit met bijvoorbeeld een contrasterende deur (bijvoorbeeld in geel, groen of grijs, dat is een echt Zweeds voorbeeld) Maar je kunt er ook voor kiezen om kozijnen, daklijsten en deuren te schilderen met Ottosson lijnolieverf , zo krijg je ook een mooi speels contrast in mat en glans.

Maar schilder je je tuinhuisje of houten gevel liever met OTTOSSON LIJNOLIEVERF zodat het een lichte zijdeglans heeft dan kan dat natuurlijk ook. Je zult dan vanaf de onbewerkte houten basis 3 lagen moeten aanbrengen.
 

Dus in het kort:

OTTOSSON LIJNOLIEVERF:  Verf met een lichte zijdeglans voor alle reguliere houtwerk,  ook over oude synthetische verflagen. Geschikt voor kozijnen, daklijsten, deuren etc. (ook voor binnen) Ook geschikt voor o.a. steen (ph neutraal pleisterwerk) en metaal. 
Ook geschikt voor houten gevels, tuinhuisjes, blokhutten etc. geeft lichte zijdeglans met zeer langdurige bescherming.

FALU RÖDFÄRG  Träfasad: poedermatte finish. Geschikt voor houten gevels, tuinhuisjes, blokhutten, schuttingen, hekwerk. Ook geschikt voor geschaafd en eerder geschilderd hout. 

FALU RÖDFÄRG voor RUW, onbehandeld hout  geschikt voor RUW houten gevels, schuttingen e.d. (dus echt ruw, met splinters)

FALU RÖDFÄRG  Knut&Foder  windveren, raamomlijstingen, hoeken van houten huizen en tuinhekken etc.

NATUUR-/ ECO VERF

Al onze verven zijn ECO verven, ze worden gemaakt van natuurlijke grondstoffen en pigmenten en bevatten geen tot zeer weinig oplosmiddelen. 

De verven werken prettig, ruiken aangenaam en zijn veilig om mee te werken. Beter voor het milieu en beter voor jezelf! Daarnaast beschermen ze je houtwerk optimaal en laten het hout ademen.

BUITENVERF

Beschermen die ECO verven m’n houtwerk wel goed vraag je je misschien af.

Lijnolieverf en de matte Zweedse verf beschermen juist je houtwerk buiten extra goed. 
De lijnolie in deze verven dringt diep in het hout maar sluiten het hout niet af, deze verven laten het hout ademen zodat het juist niet kan gaan rotten en de lijnolie geeft een zeer goede beschermende werking.
Synthetische verven, de reguliere verf die je bij de bouwmarkt en verfspeciaalzaak koopt, leggen een afsluitende laag op het hout, eigenlijk een plastic laagje, het hout kan daardoor niet meer ademen en wordt opgesloten waardoor het sneller en gemakkelijker van binnenuit kan gaan rotten.

 

PURE PAINT merken in het kort:

 

ottossonlogo.jpgbloem.jpg OTTOSSON lijnolieverf

OTTOSSON lijnolieverf is een hoogwaardige lijnolieverf gemaakt van koudgeperste Zweedse lijnolie.
OTTOSSON lijnolieverf heeft een mooie zijdeglans.

OTTOSSON heeft een zeer mooi en uitgebreid kleurpallet. De verf werk gemakkelijk en droogt mooi op en is omdat het iets gemakkelijker droogt dan andere lijnolieverven naast het gebruik voor buiten ook zeer geschikt voor binnengebruik.

 

bloem.jpg FALU RÖDFÄRG

FALU RÖDFÄRG  levert prachtige matte traditionele Scandinavische verf.
Dit type verf werd vroeger door heel Scandinavië gebruikt om de ruwe huizen van buiten te schilderen. FALU RÖDFÄRG is de meest bekende (en oudtste) Zweedse houtgevelverf. Deze verf is in zijn soort als beste getest en wordt in Zweden het meeste gebruikt om de (vele) houten gevels te schilderen

Het geeft dat typische Scandinavische kleureffect en beschermt houten gevels, schuttingen, hokken en hekjes tegen weer en wind.

FALU RÖDFÄRG heeft drie types verf die allebei dezelfde matte poederachtige uitstraling hebben;

FALU RÖDFÄRG Traditional (slamfärg, in Nederland ook wel kookverf* genoemd) is de traditionele Scandinavische verf op waterbasis en heeft als bindmiddel lijnolie.
Deze oorpronkelijke verf is alleen geschikt voor ruw en onbehandeld hout van bijvoorbeeld schuren, gevelbetimmeringen, 
schuttingen e.d. 100% oplosmiddelvrij

FALU RÖDFÄRG Träfasad  heeft eenzelfde matte poederachtige uitstraling en is geschikt voor glad, geschaafd hout, maar ook voor eerder geschilderd en gebeitst hout.
Ideaal voor nieuwe geschaafde (en/of geschuurde) gevelbetimmeringen, schittingen, schuren etc.
De verf is leverbaar in 8 traditioneel Zweedse kleuren.

FALU RÖDFÄRG Knut&Foder Is een poedermatte verf die geschikt is voor fijnbezaagd hout, dus voor kozijnen, deuren, daklijsten etc. Wil je je hele huis dus met een matte finish afwerken dan kan dat. De verf is leverbaar in 8 traditioneel Zweedse kleuren.

 

 

© 2011 - 2024 Rosa's Hus | Pure Paint | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel