OVER PURE PAINT & ECO-VERVEN IN HET KORTbloem.jpg

ECO-VERF UIT ZWEDEN

Wie aan Scandinavië denkt, denkt aan de mooi gekleurde houten huizen. De warm gekleurde gevels die dat typisch Scandinavische landschap mede vormgeven. De verf waarmee die houten huizen worden geschilderd is vaak dezelfde verf zoals die al honderden jaren wordt gebruikt.  Misschien is het wel daardoor dat juist in Scandinavië echte Eco-verven zo populair en ver ontwikkeld zijn.

ECO VERF

Het woord ECO wordt tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt. ECO lijkt een soort tovermodule waardoor een product makkelijker verkoopt. Maar niet alles waar "groen" of "eco" op of bij vermeld staat is dat echter ook.

Voor verf geldt dat vele "gewone" wateroplosbare verven niet milieuvriendelijk zijn. Het overgrote deel van deze synthetische verven die je in de bouwmarkt en verfspeciaalzaak vindt zijn verven die gemaakt worden van aardolieproducten. De daarin gebruikte kunstharsen (zoals bijvoorbeeld alkyd en latex) zijn niet afbreekbare ingrediënten afkomstig uit de aardolieindustrie die de basis vormen voor deze verven, deze plasticen kunnen niet door de natuur worden afgebroken en blijven zo oneindig op de aarde rondzwerven. Daarnaast worden in traditionele synthetische verven, ook de wateroplosbare verven, oplosmiddellen en giftige pigmenten gebruikt. Veel zogenaamde ECO-verven zijn helemaal niet zo Eco, ze bevatten misschien net wat minder synthetische componenten, of net even wat extra lijnolie, maar zijn in de basis nog steeds synthetische verf.

Onze ECO verven bevatten geen harsen die gemaakt worden van aardolieproducten en niet afbreekbaar zijn. De ingrediënten van de verven die je bij Pure Paint vindt zijn puur natuur en helemaal afbreekbaar. Ze bevatten ook geen gevaarlijke oplosmiddelen en de pigmenten zijn hoofdzakelijk natuurlijke aardepigmenten of herwinbare pigmenten. Goed voor het milieu en goed voor jezelf dus!

WWW.PUREPAINT.NL sinds 2011

In onze webwinkel www.purepaint.nl vind je een compleet assortiment Scandinavische Eco-verf: Eerlijke Verf, Puur Natuur!

Onze speciale Pure Paint webwinkel bestaat al 10 jaar, maar ook daarvoor hadden we deze verven al. We zijn dus zeer ervaren en weten alles over de verven die we verkopen, ook uit eigen schilder-ervaring.

En naast een fijn assortiment vind je op onze website heel veel informatie over onze Zweedse Eco-verven, gebruiksaanwijzingen, foto’s & filmpjes.

Wil je liever persoonlijk advies dan kun je je vragen naar ons mailen en heb je verder nog vragen dan kun je ons natuurlijk ook altijd mailen: info@purepaint.nl  Via e-mail geven we je snel antwoord op je vragen.

 

 

CONTACT

Je kunt ons bereiken via email ​info@purepaint.nl

Wij beantwoorden je vraag binnen een dag op werkdagen.

 

 

 

 

© 2011 - 2021 PURE PAINT | Eerlijke Verven | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel