Cobalt Blue | Kobalt blauw

Artikel 7 van 8
€ 89,95 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Cobalt Blue | Kobalt blauw

Ottosson lijnolieverf is een Zweedse lijnolieverf gemaakt van koudgeperste Zweedse lijnolie en natuurlijk pigmenten.

Het pigment cobalt is een zeer duur natuurlijk pigment, vandaar dat de prijs van cobalt blauwe lijnolieverf hoger ligt.

Ottosson lijnolieverf is oplosmiddelvrij (VOC: 0,0 g/l)

Ottosson lijnolieverf bestaat uit gekookte lijnolie en natuurlijke pigmenten. Samen vormen deze een  fijn verwerkende, ademende verf die het hout voedt. Lijnolieverf blijft veel langer op de ondergrond zitten dan conventionele verf. Het hoge pigmentgehalte van de verf zorgt voor een zeer goede dekking. Lijnolieverf is geschikt voor binnen en buiten. Ottosson lijnolieverf is niet plastichoudend en bevat geen oplosmiddelen (VOC: 0,0 g/l) of andere synthetische toevoegingen.

Schilderen met lijnolieverf met lijnolieverf is niet, zoals vaak gedacht wordt, erg moeilijk. De truc is om dunne lagen te schilderen. Lijnolieverf heeft een hoog pigmentgehalte en dekt goed, zelfs in dunne lagen. Door de wat langere droogtijd hoef je niet heel snel te schilderen en kun je juist extra secuur werken, foutjes en onevenheden kun je zo ook weer makkelijk herstellen. Vuistregel is: als je denkt dat je zo dun mogelijk aan het schilderen bent, schilder dan nog wat dunner!

OTTOSSON lijnolieverf is geschikt voor zowel buiten als binnen. Zie voor de verschillende toepassingen de OTTOSSON gebruiksaanwijzing voor buiten en binnen.

Verkrijgbaar in blikken van 0,5 en 1 liter en om eerst te testen ook in proefpotjes van 100ml 

0,5 liter   € 89,95

_______________________________________________________________________

  • Dekking: ca. 12-20m2 per liter per laag (afhankelijk van ondergrond en verwerking)
  • Gebruik: breng in dunne lagen aan met kwasten van varkenshaar van goede kwaliteit (onbehandeld hout 3 lagen, eerder geschilderd hout 2 lagen)
  • Beste verwerkingstemperatuur: tussen de 15 en 25 graden C
  • Droogtijd: ca 2-3 dagen per laag 
  • Verdunnen:  gekookte lijnolie (indien nodig)
  • Schoonmaken kwasten: met water en zeep (lijnoliezeep)
  • bevat geen oplosmiddelen (VOC: 0,0 g/l), is niet plastichoudend, bevat geen synthetische toevoegingen

_________________________________________________________________________

OTTOSSON`S mengsysteem werkt op basis van basiskleuren, het grootste gedeelte van het kleurvoorbeeld. De mengtint linksonder is de basiskleur gemengd met 50% White Titanium-Zinc, de mengtint rechtonder is de basiskleur gemengd met 75% White Titanium-Zinc. Je kunt deze mengkleuren zelf mengen d.m.v. de basiskleur+White Titanium-Zinc

_________________________________________________________________________

OTTOSSON blauw tinten;

White Titanium-Zinc wordt binnen het Ottosson systeem gebruikt als standaard mengkleur voor het verkrijgen van lichtere kleurgradaties van de standaard kleuren.

Blauwe lijnolieverven hebben buiten iets meer onderhoud nodig dan andere kleuren. Het meest stabiele pigment is kobaltblauw. Het pigment is duur en daardoor is de verf  duurder per liter. Maar laat je niet afschrikken door de prijs per liter, denk eens na over het volgende;  Kobalt blauwe kleur wordt zelden gebruikt voor gevels, maar meestal voor ramen, deuren, enz. Stel, je hebt 10 raamkozijnen die moeten worden geschilderd, je hebt dan maximaal 1 liter verf nodig voor alle drie de lagen. Als een liter verf €180,-  kost en je deelt dat door 10, dan kost je dat zo`n 18 euro per kozijn, kun jij iets opnoemen aan je raam wat in verhouding zo weinig kost?

                           Milde vergrijsde blauwtoon gebruikt in een keuken | kleurrijke gevel in een pure kobalt blauw

 

© 2011 - 2024 Rosa's Hus | Pure Paint | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel