Falu Rödfärg Knut&Foder | Zweeds rood

Artikel 1 van 16
€ 42,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Falu Rödfärg Knut&Foder | Zweeds rood

KNUT&FODER is een watergedragen verf op basis van lijnolie. Door de natuurlijke ingrediënten wordt het hout niet afgesloten zoals bij synthetische verven, maar het hout kan blijven ademen waardoor vocht niet wordt opgesloten onder de verflaag en het hout niet kan gaan rotten.

1 liter: €42,95  voor 6-7m2

3 liter: €105,-  voor 18-21m2

GEBRUIKSAANWIJZING

Nieuw onbehandeld of fabrieksmatig gegronde ondergronden met een borstel schoonmaken van vuil en stof. Eerder geschilderde ondergronden goed schoonmaken en losse delen en bladders verwijderen met bijvoorbeeld een staalborstel en/of verfkrabber.  Bij de aanwezigheid van algen en schimmelsporen is het belangrijk dat deze goed worden schoongemaakt met bijvoorbeeld een schimmmelschoonmaakmiddel (bijvoorbeeld schimmel en algenreiniger van Biokleen)
Als je ondergrond echt vuil is kun je deze het beste met water met bijvoorbeeld lijnoliezeep schoonmaken. Vervolgens goede laten drogen.

Roer de verf goed door. Bij onbehandeld hout een eerste laag aanbrengen verdund met 10% water. Laat deze laag 48 uur drogen. Daarna een tweede laag aanbrengen met onverdunde verf.

Eerder geschilderde ondergronden hebben over het algemeen alleen 1 laag onverdunde verf nodig.  Voor extra duurzaamheid van je geschilderde oppervlak kan het op plaatsen die op het zuiden en westen liggen goed zijn om een extra laag aan te brengen.

Kwasten e.d. kun je met water en wat lijnoliezeep schoonmaken. Verwijder voor het met water schoonmaken van je gereedschap eerst zoveel mogelijk verf.

Technische informatie
Bindmiddel: Lijnolie
Waterverdunbaar
Maak gereedschap schoon met water en lijnoliezeep
Matte finish
Verbruik 6–7 m2/liter
Verwerkbaar bij +10 en +25° C 
Stofdroog bij 23° C: 12 uur
Overschilderbaar: 48 uur

© 2011 - 2024 Rosa's Hus | Pure Paint | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel