Grafit

Artikel 13 van 13
€ 8,95 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Grafit

Grafiet is bijzonder geschikt voor het verven van ijzer en plaatmetaal. Het pigment bestaat uit een vette minerale koolstof die ook wordt gebruikt als smeermiddel en voor potloden. Oppervlakken beschilderd met grafiet lijnolieverf krijgen een prachtige licht glinsterende gloed. Op blank ijzer buiten, eerst voorstrijken met onze ijzerbeits voor bescherming tegen roest.

Voorbeeld: een geverfd metalen dak wordt zwaar blootgesteld aan UV-licht, ijs en sneeuw, waardoor de lijnolie die de verf bindt snel wordt afgebroken. Als het dak vervolgens met grafiet wordt geverfd, houdt het krachtige pigment het verfoppervlak op een fantastische manier bijeen en blijft het dak jaar na jaar mooi.

U kunt natuurlijk ook met grafiet op hout en andere ondergronden schilderen.

Houd er rekening mee dat grafiet bij wrijven een beetje afwrijft, dus kies ervoor te schilderen op oppervlakken waar dit geen probleem is.

Ottosson lijnolieverf is oplosmiddelvrij (VOC: 0,0 g/l)

Verkrijgbaar in proefpotjes van 100ml en daarnaast in potten van 0,5 en 1 liter

_______________________________________________________________________

Dekking: ca. 12-20m2 per liter (afhankelijk van ondergrond en verwerking)

Gebruik: breng in dunne lagen aan met kwasten van varkenshaar van goede kwaliteit.(onbehandeld hout 3 lagen, eerder geschilderd hout 2 lagen)

Beste verwerkingstemperatuur: tussen de 15 en 25 graden C

Droogtijd: ca 2-3 dagen per laag (afhankelijk van de gebruikte methode (zie gebruiksaanwijzing))

Verdunnen:  lijnolie of gomterpentijn (afhankelijk van de gekozen werkwijze, zie hiervoor de gebruiksaanwijzing)

Schoonmaken kwasten: met water en zeep (bijvoorbeeld lijnoliezeep)

_________________________________________________________________________

OTTOSSON`S mengsysteem werkt op basis van basiskleuren, het grootste gedeelte van het kleurvoorbeeld. De mengtint linksonder is de basiskleur gemengd met 50% White Titanium-Zinc, de mengtint rechtonder is de basiskleur gemengd met 75% White Titanium-Zinc. Je kunt deze mengkleuren zelf mengen d.m.v. de basiskleur+White Titanium-Zinc

_______________________________________________________

OTTOSSON grijs tinten;

White Titanium-Zinc wordt binnen het Ottosson systeem gebruikt als standaard mengkleur voor het verkrijgen van lichtere kleurgradaties van de standaard kleuren.

Ottosson gebruikt Iron Oxide Black als zwart pigment, Iron Oxide Black en Green Umber worden gebruikt om een zeer grote variatie grijstinten te kunnen maken. Ottosson maakt gebruik van zinkoxide in al haar kleuren, zelfs in donkere kleuren. Zinkoxide geeft de verf hardheid en glans en biedt een goede bescherming tegen schimmels en algvorming.

Gerestaureerd raamkozijn in lichtgrijs | grijze deuren, Koninklijk Paleis Stockholm | gerestaureerde houten huizen uit 1914 in Stockholm

© 2011 - 2024 Rosa's Hus | Pure Paint | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel